Składniki: - 1000 g mięsa mieszanego (drób, wołowe, wieprzowe) - 2 jajka - 3 łyżki wazowe rosołu - 2 cebule - 1 marchewka - kilka ziarenek ziela angielskiego - 2-3 listki laurowe - gałka muszkatołowa - pieprz - sól morska - 8 naleśników - bułka tarta do panierowania - jajko do panierowania - tłuszcz do smażenia Wykonanie: Te mięsne przyrządzam na dwa sposoby: wykorzystując mięso z rosołu, wtedy mamy 2 w 1, lub gotuję mięso osobno. Krokiety z mięsem Dziś na blogu przepis na tradycyjne krokiety z mięsem. Robię je naprzemiennie z krokietami z pieczarkami i zawsze znikają z talerzy w oka mgnieniu. Stanowią idealne połączenie z czerwonym barszczem na zakwasie lub barszczem wigilijnym na zakwasie. Zmielone wraz z warzywami mięso przekładamy do miski, dodajemy jajka, rosół, gałkę, pieprz i sól do smaku.