Masa serowa 1 kg twarogu śmietankowego 3 jajka 180 g cukru 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki budyniu śmietankowego 3 łyżki rodzynek Składniki Ciasto 200 g mąki 50 g cukru 1 żółtko 120 g masła Ciasto ponakłuwać widelcem i podpiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C aż będzie miało brzegi lekko rumiane. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, żółtko i pokrojone na drobno masło. Żółtko wymieszać z mlekiem i posmarować delikatnie pędzelkiem wierzch sernika. Dodatkowo 1 żółtko 2 łyżki mleka cukier puder do posypania Białka oddzielić od żółtek. Wsypać rodzynki, dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 30-35 minut. Wszystko razem zagnieść, uformować kulę, owinąć folią i schłodzić w lodówce około 1 godziny.