Mogą być alternatywą dla placków ziemniaczanych ;) Placki z dyni to bardzo zdrowy, szybki i tani obiad dla studentów i nie tylko :) ~ Placki ziemniaczane ~ Składniki: 500g dyni hokkaido 1 jajko ćwiartka cebuli ewentualnie trochę mąki pszennej przyprawy: sól, pieprz, czosnek Dynię i cebulę ścieramy na tarce o małych oczkach lub miksujemy w malakserze, następnie dokładnie odciskamy powstałą masę z nadmiaru soku na sitku lub gazie. Placki smażymy na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni teflonowej, po kilka minut z każdej strony (podczas przewracania na drugą stronę trzeba uważać, ponieważ placki są dość delikatne)lub pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C przez około 15 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://achtamanta.blogspot.com/2015/11/placki-dyniowe.html