Polecam ☺ SKŁADNIKI (4-6 sztuk, mała forma 12x12 cm): - 2 szklanki suszonych daktyli bez pestek (200 g) - 5 łyżek MIESZANKI PROTEINOWEJ O SMAKU KAKAOWO-KAROBOWYM FIRMY PURYA * - 3/4 szklanki migdałów (100 g) - 1/4 łyżeczki świeżo startej skórki z ekologicznej pomarańczy * w zastępstwie można użyć 3-5 łyżek karobu lub kakao, bądź też mixu obu naraz PRZYGOTOWANIE: Migdały wsypujemy do robota i miksujemy na mąkę. ☺ INGREDIENTS (4-6 pieces, small 12x12 cm mold): - 2 C dried pitted dates (200 g) - 3/4 C almonds (100 g) - 1/4 tsp freshly grated organic orange zest PREPARATION: Put the almonds in a food processor and grind into a flour, next add the protein powder, dates and orange zest and blend until a sticky dough is formed, about 1 minute. And as soon as I got the cacao-carob protein mix from PURYA I immediately felt the urge to make another another chocolate-orange treat ☺ This time, I came up with and idea for a simple brownie without baking. Znajdziecie w nim: 56.7% mieszanki białkowej (z konopi, pestek dyni i słonecznika); 10% kakao; skiełkowane siemię lniane; cukier z kwiatu kokosa; sproszkowaną agawę; skiełkowaną komosę ryżową i karob. I gdy tylko dotarł do mnie kakaowo-karobowy mix proteinowy PURYA, od razu nabrałam ochoty na kolejną czekoladowo-pomarańczową pyszność ☺ Tym razem wymyśliłam sobie proste brownie bez pieczenia. jest smaczny, wszystkie ich kompozycje na drinki białkowe są tak dobre, że można je pić tylko z wodą, a dodane do milkshakeów czy deserów, wspaniale je wzbogacają, osładzają i nadają ciekawego aromatu. It consists of: 56.7% protein mix (hemp, pumpkin seeds and sunflower seeds protein); 10% cocoa; sprouted flaxseed; coconut blossom sugar; powdered agave; sprouted quinoa and carob. Chłodzimy 1-2 godzin w lodówce lub 1 godzinę w zamrażarce. Wyszło bardzo, bardzo dobrze, brownie jest słodkie, wilgotne i przepełnione cytrusową nutą, która niezwykle je odświeża i przenosi nas do czekoladowego nieba ;) Kakaowo-karobowy mix proteinowy PURYA! There was a chocolate cake layered with orange marmalade, chocolate-orange truffles, and a sweet avocado-carob cream with orange. Przechowujemy w lodówce lub w zamrażarce i spożywamy w ciągu tygodnia. Na blogu prezentowałam już czekoladowe ciasto przekładane pomarańczową konfiturą, czekoladowo-pomarańczowe trufle, a także słodki karobowy krem z pomarańczą zrobiony z awokado. It may be very sticky, but dont worry, it will harden in the fridge. Put the container in the fridge for 1-2 hours or in the freezer for 1 hour. Cut into desired shape, decorate and serve. Wykładamy masę do niewielkiej formy lub plastikowego pojemnika wyłożonego folią spożywczą, dokładnie rozprowadzamy i dociskamy (masa będzie miękka i lepka, ale w lodówce stwardnieje). Z bardzo krótką listą składników, takie, które chętnie będę przygotowywać na co dzień, i jeść jako energetyczną przekąskę lub deser. Po wyjęciu kroimy w wybrane kształty (kwadraty lub prostokąty, mniejsze lub większe, jak wolimy). Just remember to drain them before putting in a food processor. Line the cake mold or a plastic food container with a kitchen foil and fill it with a brownie mix.