Tradycyjne bitki wołowe

Dagmara
Obiad
18.11.2015 21:48
Tradycyjne bitki wołowe

Składniki na 3 porcje: 500 g wołowiny na pieczeń 2 łyżki oleju 1 cebula, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, zgniecione nożem 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 1 suszony grzybek (opcjonalnie) 2 łyżeczki musztardy sarepskiej sól, pieprz do smaku 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej Do podania: Pyszne, rozpływające się w ustach kotleciki wołowe duszone w sosie, podane z kopytkami lub kluskami śląskimi, czyli tradycyjne bitki wołowe. 2. W garnku z grubym dnem lub w wysokiej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. kluski śląskie lub kopytka ogórek kiszony lub buraczki zasmażane CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Mięso kroimy na równe plastry. 3.Mięso wkładamy z powrotem do garnka, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, suszony grzybek (opcjonalnie), musztardę, pieprz i szczyptę soli. Mięso obsmażamy z obu stron na rumiano, przekładamy na talerz.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/11/tradycyjne-bitki-woowe.html