Składniki: Ciasto 4 jajka 130 g brązowego cukru 2 łyżki oleju 2 średnie marchewki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 100 g mąki pszennej Krem 200 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone cukier puder do posypania Jajka wraz z cukrem ubić bardzo dokładnie na puszysto, dodać olej oraz marchewkę startą na drobnej tarce. Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i wymieszać. Wlać ciasto na dużą blachę z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto na ściereczkę wysypaną cukrem pudem i zwinąć w roladę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , gałką muszkatołową i cynamonem i delikatnie wymieszać łyżką. Polecam Wam pyszną marchewkową roladę z serkiem mascarpone. Szczególnie polecam Wam bardzo łatwą do zrobienia roladę z jabłkami i bakaliami i oczywiście poniższą . Wyciągnąć ciasto i z jeszcze gorącego ciasta zdjąć papier.