Placuszki z dynią ( pancakes )

Agnieszka
Śniadania
19.11.2015 7:33
Placuszki z dynią ( pancakes )

Proporcja na 4 bardzo głodne osoby ( ok 18 sztuk ) - 1 szklanka* jogurtu naturalnego - 1 szklanka puree dyniowego ( klik ) - 0,5 szklanki oleju - 2 jajka - 2 szklanki mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 0,5 szklanki cukru - szczypta soli * W placuszkach jej smak nie jest dominujący, natomiast jej dodatek powoduje, że są one miękkie, wilgotne i puszyste w środku. Dynię w słodko kwaśnej zlewie ( klik ) Puree z dyni ( klik ) Patelnię mocno rozgrzać, nakładać po 2 łyżki ciasta na suchą patelnię zachowując odstępy między placuszkami. Jak na powierzchni placuszków zaczynają pojawiać się bąbelki - odwrócić na drugą stronę. szklanka o pojemności 250 ml Do miski przełożyć jogurt, puree dyniowe, olej i jajka - roztrzepać. Propozycja w sam raz na leniwie sobotnio-niedzielne poranki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kawawszklance.blogspot.com/2015/11/placuszki-dyniowo-jogurtowe-pancakes.html