Jak oddzielić żółtko od białka?

Kami
Kulinaria
18.11.2015 10:27
Jak oddzielić żółtko od białka?

Dla dużej części kucharzy - tych początkujących i zaawansowanych - dużym wyzwaniem jest rozdzielenie żółtka od białka. Wszystkie przepisy, które zawierają frazę "oddziel żółtko od białka" odsuwają do siebie. A niepotrzebnie! Jak oddzielić żółtko od białka Przecież to dziecinnie proste. Wystarczy skorzystać z separatora do jajek. Masz do wyboru różne kształty, wzory i materiały. Ale zasada użycia jest zawsze ta sama i daje perfekcyjne efekty. Rozbijasz skorupkę, zawartość jajka wlewasz do miseczki separatora i wieszasz go na brzegu większej miski. Już po chwili białko znajduje się w naczyniu, a w separatorze zostaje żółciutki i piękne oko żółtka. Nawet maluch potrafi to zrobić. Bez obawy, że żółtko pęknie i zanieczyści białko. Separator to prosty, a jakże skuteczny sposób, żeby ułatwić sobie pracę w kuchni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.aledobre.pl/artykuly/154,Jak_oddzielic_zoltko_od_bialka.html