Jak wyciskać sprawnie cytrynę do ostatniej kropli soku?

Kami
Kulinaria
17.11.2015 10:13
Jak wyciskać sprawnie cytrynę do ostatniej kropli soku?

Szklanka wody z cytryną, lemoniada, sos do sałaty, ryba, krem i wiele innych potraw potrzebują soku z... cytryny :) I niby to takie proste i oczywiste. Jednak jak przychodzi co do czego to pestki wlatujące do naczyń, sok w obrębie kilkudziesięciu centymetrów i piekące dłonie zdają się temu przeczyć. Wyciskacz do cytryn (w komplecie 2 szt.) - Lekue Prosty sposób by szybko i łatwo wycisnąć sok z cytryny to silikonowy wyciskacz do cytryn Lekue. Czym różni się od tradycyjnych wyciskaczy albo maszyn? Wyciskacz ten przypomina kapturek z zatyczką. Wkłada się do niego połówkę cytryny, otwiera zatyczkę i ściska cytrynę. Nie trzeba jej kręcić, męczyć się z pestkami. Silikon jest bardzo miękki i elastyczny, dziobek kieruje sok dokładnie do naczynia lub na danie, na którym ma się znaleźć, pestki pozostają w środku. Na dodatek, jeśli nie wyciśniesz całej połówki to spokojnie możesz schować ją w silikonowym kapturku do lodówki i użyć w innej chwili. Cytryna nie będzie obsychać i pozostanie świeża oraz gotowa do wyciskania :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.aledobre.pl/artykuly/152,Jak_wyciskac_sprawnie_cytryne_do_ostatniej_kropli_soku.html