Składniki:Ciasto:40 dag mąki pszennej4 żółtka1 szklanka cukru pudru15 dag masła3 łyżki kwaśnej śmietany1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka kakaoCiasto jasne:4 białka1/2 szklanki cukru kryształu1 starta gorzka czekolada10 dag rodzynek10 dag kokosu1 szklanka krojonych orzechów1 słoik powidełCiasto ciemne:4 białka1/2 szklanki cukru kryształu1 kisiel wiśniowyMasa budyniowa:1/2 litra mleka2 budynie1 kostka masłacukier do smakuWykonanie:CiastoZrobić ciasto kruche, podzielić je na 2 części, do jednej dodać łyżkę kakao i ponownie zarobić. Ubić pianę z 4 białek z cukrem, dodać resztę składników, rozłożyć na powidłach i upiec placekCiasto ciemneUbić białka z cukrem, dodać kisiel, pianę wyłożyć na ciemne ciasto i upiec. Mój zmodyfikowałam poprzez przygotowanie własnego domowego budyniu który na pewno się nie oważy tak jak gotowy sklepowy, nie dodałam polewy gdyż była moim zdaniem zbędna, ciasta przed dodaniem na wierzch piany podpiekłam po 5 minut.