Składniki 1 dorodny kalafior 3 jajka ugotowane na twardo 2 czubate łyżki masła 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól cukier Kalafiora podzielić na różyczki, odrzucić grubsze łodygi i ugotować w osolonej z dodatkiem cukru wodzie. Odsączyć kalafiora na sicie i przełożyć na wygrzany półmisek po czym skropić sokiem z cytryny. Szczególnie polecam kalafior zapiekany w sosie serowym , który jest moim numerem 1. To kwiatowe warzywo podałam z ziemniakami i kotlecikami drobiowymi. Parę przepisów z udziałem kalafiora znajdziecie na moim blogu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/11/kalafior-z-jajkami.html