Granola cynamonowo-miodowa

Dagmara
Śniadania
13.11.2015 22:39
Granola cynamonowo-miodowa

Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki otrębów owsianych 1/2 szklanki płatków pełnoziarnistych żytnich 1/2 szklanki mąki pszennej razowej 1/2 szklanki ziaren słonecznika 1/2 szklanki mieszanki orzechów, posiekanych z grubsza 1 czubata łyżeczka cynamonu 1 płaska łyżeczka przyprawy piernikowej szczypta soli 1/4 szklanki oleju 1/4 szklanki płynnego miodu CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni Celsjusza. Pyszna granola z miodem i cynamonem z odrobiną przyprawy piernikowej, w sam raz na nadchodzące zimowe poranki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 40-45 minut, od czasu do czasu mieszamy przy pomocy szpatułki. Olej mieszamy z miodem i wlewamy do miski.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/11/miodowo-cynamonowa-granola.html