SKŁADNIKI: - 100g fileta z piersi indyka - odrobina oliwy z oliwek - 40g kaszy pęczak - brokuł - 2 mniejsze pomidory - pieprz - sól - zioła prowansalskie - ulubiona przyprawa do mięsa PRZYGOTOWANIE: - Pierś z indyka kroimy w drobną kostkę i smażymy na oliwie - Pod koniec smażenia doprawiamy pieprzem, ziołami prowansalskimi i ulubioną przyprawą - Kaszę gotujemy w szklance wody przez około 25 minut, do całkowitego wchłonięcia płynu - Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie lub na parze około 20 minut - Pomidory kroimy i układamy na talerzu wraz z mięsem, kaszą i brokułem Dzisiaj podrzucam pomysł na obiad z kategorii tych łatwych, smacznych i przyjemnych- pierś z indyka z pęczakiem i warzywami. W kuchni na ogół to prostota jest dla mnie kluczem do sukcesu- w końcu po co niepotrzebnie utrudniać sobie życie?