Składniki (na jedną blaszkę): 180 g zimnego masła 230 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 90 g cukru pudru 1 płaska łyżka cynamonu szczypta imbiru w proszku CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. U mnie, jak widać, Święta pełną parą ;) Przepis na te cynamonowe cudeńka znalazłam na stronie Pannakota i wzbogaciłam o szczyptę imbiru. Ciasto rozwałkowujemy na około 0,5 cm i wycinamy różne kształty przy pomocy foremek lub szklanek. Masło kroimy w kostkę, dodajemy do miski i szybko zagniatamy na jednolite ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Wkładamy do piekarnika na środkowy poziom i pieczemy 8-15 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://my-culinaryart.blogspot.com/2014/11/cynamonowe-kruche-ciasteczka.html