może to być, wołowina, wieprzowina, u mnie była to podwójna pierś z kurczaka, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 2 papryki, 3 pomidory, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, majeranek, 2 łyżeczki słodkiej papryki , 1 łyżeczka ostrej papryki, 2 kostki bulionowe, 500 gramów ziemniaków, olej. Paprykę myjemy, obieramy z gniazd nasiennych i kroimy na paseczki ok 2–3 centymetrowe. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę wraz z czosnkiem, dodajemy paprykę, podsmażamy ok 5 minut. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, czosnek obieramy i siekamy. Dostała miano zupy węgierskiej bo jest zainspirowana potrawami z Węgier, ale nie jest to typowa zupa gulaszowa. W przypadku mięsa wołowego może to być nawet ok. 1,5 godziny. Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Mięso oczyszczamy i kroimy w grubą kostkę (tak jak na gulasz). Pomidory kroimy w kostkę (można sparzyć i obrać ze skóry). Do wykonania tej zupy potrzebne nam będą: kawałek dowolnego mięsa (ok. 600 gramów)