Orzechowa pychotka

Kasia
Ciasta
11.11.2015 12:19
Orzechowa pychotka

cukru(pełną) 6 łyżek mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki mąki pszennej 1,5 kostki margaryny PRZYGOTOWANIE: z podanych składników zagnieść ciasto ,podzielić na dwa placki,na wyłożoną papierem dużą blaszkę rozwałkować jedną część ciasta,posmarować powidłami,2 białka ubić na pianę dodać 5 łyżek cukru ,wyłożyć pianę na powidła i posypać połową orzechów,z drugą częścią zrobić tak samo i upiec oba placki w 180 stopniach 18-20 min(patrze żeby lekko się zrumieniło) masę gotujemy jak budyń,czyli odlewamy 1 szkl mleka i mieszamy w nim mąkę cukier,resztę mleka zagotowujemy i wlewamy naszą mieszankę ,mieszamy aż zgęstnieje,studzimy ,miksujemy z margaryną na gładką masę przekładamy placki masą i schładzamy w lodówce,najlepiej cała noc Smacznego!! to połączenie jest naprawdę pyszne,idealne na każdą okazję,To ciasto króluje w moim rodzinnym domu już wiele lat-polecam SKŁADNIKI: ciasto: 40 dkg mąki 4 żółtka 15 dkg cukru 20 dkg margaryny 2-3 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki amoniaku dodatkowo: 2 szkl.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2015/11/orzechowa-pychotka.html