Nadziani - 4 papryki - 500 g mięsa mielonego - 4 ząbki czosnku - 1 cebula - 1 puszka pomidorów - 100 g kaszy jęczmiennej - przyprawy : sól, pieprz, papryka słodka, curry Na początku wstawić wodę, aby się zagotowała. Na patelnie, gdzie znajdują się wszystkie nasze składniki dodajemy pomidory, dokładnie mieszamy oraz wsypujemy wszystkie przyprawy. Wstawiamy papryki do piekarnika na ok 30 min w 200 stopniach, ale trzeba pilnować żeby się nie przypaliły. Kiedy z farszu odparowała już prawie cała woda można się zabrać za nadziewanie. Pozwalamy, aby woda trochę odparowała a nasz farsz zrobił się gęstszy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://hotfryingpan.blogspot.com/2015/11/nadziani-4-papryki-500-g-miesa.html