Piersi z gęsi w czerwonym winie z gruszką i żurawiną

Małgorzata
Obiad
09.11.2015 9:54
Piersi z gęsi w czerwonym winie z gruszką i żurawiną

Miło mi poinformować , iż przepis zdobył główną nagrodę w ogólnopolskim konkursie Kujawsko-pomorska gęsina na Św. Marcina 2015 :) Duży wybór brytfann - gęsiarek do pieczenia znajdziecie TU - KLIK! Inne przepisy na gęś: Pieczona gęś nadziewana jabłkami z majerankiem Pierś z gęsi pieczona na jabłkach Inne przepisy na gęś: Pieczona gęś nadziewana jabłkami z majerankiem Pierś z gęsi pieczona na jabłkach SKŁADNIKI 2 łyżki oleju 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku 250ml czerwonego wina wytrawnego 4 gruszki sok jabłkowy cynamon żurawina w słoiczku PRZYGOTOWANIE Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu obsmażamy piersi po kilka minut - zaczynając od strony ze skórą. Miło mi poinformować , iż przepis zdobył główną nagrodę w ogólnopolskim konkursie Kujawsko-pomorska gęsina na Św. Marcina 2015 :) Po wyjęciu gęsi odstawiamy ją na kwadrans, a potem kroimy na plastry. Nacieramy piersi i wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub -najlepiej -na Nacieramy piersi i wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub -najlepiej -na Wstawiamy do piekarnika na ostatnie 20 minut pieczenia gęsi. Podajemy z gruszką napełnioną żurawiną i ziemniakami z wody. Gruszki obieramy,kroimy wzdłuż na pół i usuwamy gniazda nasienne. Rozcinamy pierś wzdłuż na 2 części.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2014/11/piersi-z-gesi-w-czerwonym-winie-z.html