Z puszki ananasów odlać sok ( u mnie było 3/4 szklanki soku) , który wlać do garnka, dodać pół szklanki mleka, a w pozostałym mleku rozrobić budyń i ugotować budyń. Składniki Biszkopt 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, a następnie dodawać cukier stale ubijając. Beza 1/2 szklanki białek (mi wyszło 4 białka) 1/2 szklanki cukru 150 g wiórków kokosowych Białka ubić na sztywną pianę a pod koniec dodawać stopniowo cukier. Masa budyniowa 1 puszka ananasów 1 budyń śmietankowy (dałam dwa budynie + 1 szklankę mleka) Dodałam dodatkowo mleko do budyniu, bo na taką wielkość blachy jeden budyń i sam sok to zdecydowanie mało. Do ubitej masy jajecznej przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką do połączenia składników. Polecam Wam wspaniałe ciasto Ananasek z przepisu s. Anastazji, ale z małymi moimi poprawkami.