Sernik złota rosa

Ewelina
Ciasta
07.11.2015 10:19
Sernik złota rosa

Składniki: - Kruche ciasto: - 200 g mąki pszennej T500 - 100 g margaryny - 110 g cukru - 1 łyżeczka cukru waniliowego z wanilią Ale-raj - 1 jajko - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ale-raj - szczypta soli - Masa serowa: - 1 kg twarogu z wiaderka - 1,5 szkl oleju - 1,5 szkl mleka - 2 budynie waniliowe b/c - 1 szkl cukru - 1 całe jajko - 5 żółtek - Beza - 5 białek - 0,5 szkl cukru Kruche ciasto: zimną margarynę, mąkę, cukry, jajko i proszek do pieczenia zagnieść. Krótko przed końcem pieczenia ubić białka na sztywno stopniowo dosypywać cukier i miksować do momentu aż białka będą sztywne i lśniące. Wszystkie umieścić w misie miksera i na wolnych obrotach zmiksować na jednolitą masę. Ponownie włożyć do piekarnika i piec kolejne 40 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia w temperaturze pokojowej. Przełożyć i równomiernie rozprowadzić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2015/11/sernik-z-rosa.html