Składniki: (na dużą blaszkę) Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - pół szklanki cukru pudru - pół kostki masła- 125g- u mnie 82% - 16 g cukru waniliowego - łyżka proszku do pieczenia - pół szklanki śmietany 18% - pół szklanki mleka- u mnie 1,5% - szczypta kardamonu - 1 duża kiść winogron- wyg\drylowanych - duża szczypta cynamonu około 1/2 a nawet 3/4 łyżeczki- do smaku Krem: - 1,5 opakowania budyniu waniliowego( budyń na pół litra mleka) - 125 g masła - pół litra mleka - opcjonalnie barwnik spożywczy Piec: w temperaturze 200 stopni przez 30-45 min. Ostudzić Krem: 1. Budyń zrobić zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Ostudzony krem nakładać na ostudzone ciasto, można polać roztopioną czekolada deserową albo posypać posypką czekoladową. Ostudzony krem nakładać na ostudzone ciasto, można polać roztopioną czekolada deserową albo posypać posypką czekoladową. Smacznego :) Krem: 1. Budyń zrobić zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Dodać masło i opcjonalnie barwnik spożywczy zmiksować na małych obrotach do uzyskania gładkiej masy. Dodać masło i opcjonalnie barwnik spożywczy zmiksować na małych obrotach do uzyskania gładkiej masy.