Składniki na sos: 10 g suszonych podgrzybków woda 2 szalotki, drobno posiekane 1 duży ząbek czosnku, zgnieciony 1/4 szklanki białego wina 200 g śmietany 36% sól, świeżo mielony pieprz Składniki na kaszę: 1 szklanka kaszy pęczak 1 łyżka oleju 1 szalotka, drobno posiekana 1/4 szklanki białego wina 3 szklanki wrzątku sól do smaku CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Składniki na 4 roladki: 2 łyżki oleju 2 piersi z kurczaka 4 plastry prosciutto odrobina mąki szczypta ostrej papryki szczypta słodkiej papryki sól, świeżo mielony pieprz Pyszna propozycja obiadowa: roladki z piersi kurczaka z szynką prosciutto w sosie śmietanowo-grzybowym, podane z kaszą pęczak i ogórkiem kiszonym. 5. Na talerze wykładamy kaszę i roladki, całość polewamy grzybowym sosem i podajemy na przykład z ogórkiem kiszonym. Do sosu dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy, wkładamy z powrotem roladki i gotujemy przez ostatnie 5 minut na wysokim ogniu bez przykrycia. Dodajemy odłożone wcześniej grzyby wraz z wodą z namaczania i gotujemy 10 minut. Piersi z kurczaka przekrawamy wzdłuż, każdą na 2 cienkie kotlety. Na patelnię wrzucamy cebulkę, smażymy 3 minuty, dodajemy czosnek i smażymy jeszcze 2 minuty. Gdy kasza jest już gotowa, wlewamy do niej chochelkę sosu grzybowego, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. Roladki obsmażamy ze wszystkich stron na rumiany kolor i przekładamy na talerz. Gotujemy pod przykryciem 7 minut, odwracamy i gotujemy kolejne 7 minut pod przykryciem. 3. Roladki wyławiamy z sosu, wyciągamy wszystkie wykałaczki. Kotleciki z jednej strony posypujemy solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką.