GULASZ POD ZIEMNIACZANĄ KOŁDERKĄ

Justyna
Obiad
05.11.2015 15:12
GULASZ POD ZIEMNIACZANĄ KOŁDERKĄ

Składniki: Gulasz: 250 g schabu 2 cebule pętko kiełbasy czerwona papryka zielona papryka pół puszki pomidorów krojonych 300 ml bulionu łyżka mąki kukurydzianej papryka wędzona, czosnek niedźwiedzi, pieprz cayenne, sól Puree: 5 sporych ziemniaków 2 łyżki masła 150 g sera żółtego 1/4 szklanki mleka sól Przygotowanie Kiedy wszystkie składniki gulaszu będą miękkie, mąkę kukurydzianą mieszamy z 1/3 szklanki zimnej wody i dodajemy do gulaszu. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę. Po około pięciu minutach wlewamy bulion, dodajemy przyprawy i dusimy wszystko około 30 godziny na małym ogniu. Przepis na rozgrzewający gulasz zapiekany pod puree z ziemniaków i sera żółtego. Przygotowujemy gulasz: schab kroimy w kostkę, obsmażamy na oliwie lub oleju.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2015/11/gulasz-pod-ziemniaczana-kolderka/