Naleśniki ze szpinakiem i fetą

Ewelina
Obiad
02.11.2015 10:22
Naleśniki ze szpinakiem i fetą

Bitwa na przepisy LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY 8 naleśników FARSZ : 150 g cukinii 200 g świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 400 g sera typu feta pieprz kolorowy DODATKOWO : 100 g żółtego sera ( u mnie morski ) papryka ostra Naleśniki usmażyć według swojego przepisu. Na naleśniki kłaść porcje farszu i składać je w paczuszki, potem układać w blasze do pieczenia. W szerokim rondlu roztopić masło, wrzucić startą na tarce o grubych oczkach cukinię i posiekany czosnek i podsmażyć. Naleśniki zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut. Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą. Farsz przestudzić i dodać ser feta po czym dokładnie połączyć ze smażonymi składnikami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ewa-wkuchni.blogspot.com/2015/10/nalesniki-ze-szpinakiem-serem-i-feta.html