PSZENNO-ŻYTNIE PIZZERINKI Z PIECZARKAMI

Justyna
Przekąski
31.10.2015 12:48
PSZENNO-ŻYTNIE PIZZERINKI Z PIECZARKAMI

Składniki: 300 g mąki pszennej 200 g mąki żytniej 1 i 1/2 szklanki mleka (370 g) 2 łyżki oliwy jajko łyżeczka soli 50 g świeżych drożdży płaska łyżeczka cukru Nadzienie: 450 g pieczarek 2 cebule 200 g sera żółtego jajko 180 ml jogurtu naturalnego sól, pieprz Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłego mleka. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość. Formujemy w koła, czy jak w moim przypadku łódki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przepis na pszenno-żytnie bułeczki na drożdżach z pieczarkami i serem żółtym. Odstawiamy na 10 minut, aż zaczyn podwoi swoją objętość. Pieczemy w piekarniku jeszcze przez ok 40 minut, aż zrobią się lekko złote.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2015/10/pszenno-zytnie-pizzerinki-z-pieczarkami/