Składniki: naleśniki: - 400g mięsa mielonego - 1 woreczek ryżu - dwie garście posiekanej kapusty pekińskiej - mała puszka kukurydzy konserwowej - mała papryka czerwona - łyżka oliwy - mała cebula - sól, pieprz - majeranek, papryka słodka i ostra - rozbełtane jajko - 1/5 szklanki bułki tartej - Wymieszać składniki na naleśniki i zrobić je na margarynie. - Włożyć do nagrzanego piekarnika 180C na około 10 min, aż naleśniki się zarumienią. - Ugotować ryż w czasie krótszym niż zalecane na opakowaniu. - Rozgrzać oliwę na patelni, zeszklić posiekaną w kostkę cebulę. Wykładać na blaty naleśnika około 3 łyżki farszu. - Dodać paprykę pokrojoną w drobne paseczki, kukurydzę, ryż. - Gotowe porcje ułożyć ciasno (jedno koło drugiego) w naczyniu żaroodpornym. - Zostawić na małym ogniu. - Dodać mięso i podsmażyć z każdej strony.