Zobaczcie jakie pierogowe przepisy znajdziecie na blogu: Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Składniki: na ciasto do pierogów: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki oliwy z oliwek 1 szklanka ciepłej wody szczypta soli mąka do posypania blatu na farsz: opakowanie świeżego szpinaku baby 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek nasiona chia, wiórki grana padano i płatki chili do posypania sól, pieprz do smaku tutaj dip z ricotty, przepis znajdziesz Przygotowanie: Na oliwie z oliwek obsmażamy posiekany czosnek i stopniowo dodajemy liście szpinaku. Na blat wysypujemy mąkę, dodajemy sól, robimy zagłębienie, wlewamy oliwę z oliwek, roztrzepane jajko i stopniowo wyrabiając ciasto wodę. Na parapecie na swoją kolej czeka dynia, kto wie, może powstaną pierożki z dynią? Gotujemy z osolonym wrzątku. dipem z ricotty. Wyrobione ciasto wałkujemy na cienki placek i wykrawamy kółka, na które nakładamy farsz i zlepiamy.