cukru pudru PRZYGOTOWANIE: mąkę siekamy z margaryną,dodajemy cukier i żółtka i ugniatamy gładkie ciasto i wkładamy do lodówki na godzinkę potem wyjmujemy rozwałkowujemy ,podsypując mąką i wykrajamy ciasteczka, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w zależności od grubości ciastek od 10-15 min w 200 stopniach (ja zawsze patrze jak się zaczynają rumienić to wyciągam) robimy lukier: ubijamy białka na sztywno i dodajemy po trochę cukier puder, gotowe -smacznego!!!!! zapraszam również na mojego bloga z dekoracjami-tam znajdziecie dużo pomysłów na Halloween i na inne okazje-link znajdziecie na pasku bocznym-zapraszam ciasteczka już gotowe-ale miałyśmy z córcią frajdę robiąc je wczoraj,to są kruche ciasteczka z lukrem,kupiłam pomarańczowy i czarny barwnik spożywczy i dodałam do lukru. CUKRU PUDRU na lukier: 2 białka 2,5 szkl.