Masa serowa: 750 g twarogu półtłustego lub tłustego, dwukrotnie zmielonego (ja użyłam twarogu 3 jajka 3/4 szklanki cukru drobnego 250 ml likieru czekoladowego (ja użyłam likier Chocotella Dalkowski 3 łyżki mąki pszennej 110 g drobno posiekanej czekolady gorzkiej Składniki miałam w temperaturze pokojowej. Najpierw zmiksowałam ser z cukrem, potem jajka jedno po drugim wbijałam do masy serowej, nadal miksując, następnie wlałam likier i na koniec przesianą mąkę pszenną. Studziłam go w uchylonym piekarniku, a potem na 12 godzin wstawiłam do lodówki, po tym czasie zrobiłam polewę czekoladowo - kawową, ozdobiłam bitą śmietaną i kandyzowanymi wiśniami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://blondynkagotuje.blogspot.com/2015/10/sernik-z-likierem-czekoladowym-i.html