Rydze smażone na maśle

Dagmara
Przekąski
17.10.2015 19:55
Rydze smażone na maśle

Składniki dla 4 osób: 500 g rydzów 5 łyżek masła 1 ząbek czosnku, obrany pęczek natki pietruszki sól, świeżo mielony pieprz Do podania: świeża bagietka lub pieczywo CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Rydze dokładnie, ale szybko opłukujemy letnią wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Duże rydze kroimy na ćwiartki, średnie rydze na połówki, a małe pozostawiamy w całości. Na koniec wrzucamy na patelnię wszystkie grzyby na 2-3 minuty. Wrzucamy ząbek czosnku w całości i 1/4 grzybów, dokładnie przesmażamy z obu stron. Na patelnię znowu wrzucamy łyżkę masła, 1/4 grzybów i ponownie dokładnie przesmażamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/10/rydze-smazone-na-masle.html