Soczysta pierś kaczki z żurawiną, miodem i jabłkami na winie

Katarzyna
Fit
17.10.2015 8:38
Soczysta pierś kaczki z żurawiną, miodem i jabłkami na winie

Piersi wyciągamy z marynaty i układamy skórą do dołu na zimnej patelni, piersi podsmażamy, aż skóra ładnie się zarumieni, pierś przerzucamy na druga stronę i smażymy 2 minutki. Dlatego nie bójcie się testować, jak raz kupicie i produkt będzie świetny wrócicie tam drugi raz, a jak produkt będzie kiepski to nikt tam nie wróci, a sklep za jakiś czas się zwinie i każdy o nim zapomni. Następnie w brytfannie układamy piersi skórą do góry, naokoło układamy połówki jabłek bez pestek ( możemy w środek włożyć po łyżeczce żurawiny) i wszystko zalewamy pozostałą marynatą. W garnku rozgrzewamy oliwę na której podsmażamy czosnek, dodajemy miód i klarujemy następnie dodajemy żurawinę i przyprawy, wszystko podsmażamy i dodajemy wino, zagotowujemy. Składniki: 2 piesi kaczki 4 jabłka marynata szklanka czerwonego wina 2 łyżki miodu 3 łyżki żurawiny do mięs 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku szczypta soli i pieprzu 1 łyżka oliwy Często chodzę po rożnych sklepach, supermarketach czy bazarach i zauważyłam, że rynek jest zalewany promocjami, jeden przez drugiego chce sprzedać więcej, taniej i tak żeby ludzie wrócili. Teraz w różnych sklepach na prawdę są świetne promocje, a towar jest bardzo wysokiej jakości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/10/soczysta-piers-kaczki-z-zurawina-miodem.html