Gulasz z kiełbasy i fasoli adzuki

Beata
Obiad
17.10.2015 0:30
Gulasz z kiełbasy i fasoli adzuki

Składniki 500 g fasoli adzuki 600 g kiełbasy (dałam podwawelską) 1 cebula 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 puszka pomidorów 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka masła klarowanego płatki chilli sól pieprz słodka papryka natka pietruszki Całość zalać 1.5 szklanki wody, dodać ugotowaną fasolę, puszkę pomidorów, przecier doprawić solą, pieprzem chilli, sosem sojowym, papryką i dusić pod przykryciem aż wszystko będzie miękkie. W rondlu rozgrzać masło klarowane i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, dodać kiełbasę pokrojoną w półplasterki i chwilę smażyć. Po tym czasie przepłukać fasolkę na sicie , zalać wodą i gotować do miękkości około 50 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/10/gulasz-z-kiebasy-i-fasoli-adzuki.html