Na blogu znajdziecie również inna wersję vegety , a także kostkę rosołową mięsną Domowa vegeta Składniki: 5 marchewek 2 pietruszki 1/2 selera 1 cebula 2 pory 1 łyżeczka ziarenek czarnego pieprzu 1 łyżeczka ziarenek ziela angielskiego 5 listków laurowych 2 gałązki selera 2 gałązki lubczyku 1/2 pęczka natki pietruszki 2 łyżki soli morskiej Wykonanie: Warzywa obieramy. Jeśli nie posiadamy suszarki warzywa możemy suszyć w piekarniku w temperaturze 70 stopni, przy lekko uchylonych drzwiczkach. Serdecznie Was zachęcam, jak spróbujecie, na pewno nie będziecie chcieli już używać tych gotowych, gdzie zawartość warzyw wynosi tylko około 40%, a reszta to same zapychacze i chemiczne polepszacze smaku. Wprawdzie przy przygotowaniu vegety jest troszkę zabawy z suszeniem warzyw, ale zapach gotowej mieszanki zdecydowanie rekompensuje nam wszystko ! kostkę rosołową warzywną. Domową vegetę robię od kilku lat, bo wtedy wczytałam się dokładnie co wchodzi w skład tej sklepowej.