jajko 2 łyżki kaszy manny ok 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz, suszona natka pietruszki mąka Sos: ok 3 łyżki masła marchew 2/3 szklanki bulionu 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki mąki 3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka pęczek koperku sól, pieprz Przygotowanie Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, kaszę mannę i przyprawy. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy startą na tarce marchew i podsmażamy. Pulpety delikatnie wrzucamy do garnka z gotującą się, posoloną wodą. Delikatne pulpeciki w lekko ostrym sosie chrzanowym z koperkiem. Gotujemy ok 5 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Przepis na pyszne danie obiadowe, które bardzo lubię.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://e-przepisykulinarne.pl/2015/10/pulpety-w-sosie-koperkowo-chrzanowym/