A kolejne już niebawem (ciasto bounty już zastyga, a w pliku z przepisami czeka jeszcze rosół i galareta).Potrzebne nam:- dynia hokkaido (800g)- 4 cm kawałek korzenia imbiru- duża cebula- 2 łyżki oliwy- szczypta suszonego czosnku- 1,5 łyżki pasty sambal oelek- 2,5 szklanki wody lub bulionu warzywnego- 165 ml mleczka kokosowego- szczypta pieprzu- szczypta soli- krem z octu balsamicznego- groszek ptysiowyPrzygotowanie:Wydrążoną dynię obieramy ze skóry i kroimy w małe kawałki. Z racji zbliżającego się Halloween ozdobiłam mój krem pajęczyną z kremu balsamicznego. Ostatni natłok pracy, totalny brak czasu na gotowanie zaowocowały pustkami na moim blogu. A że ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza, postanowiłam przygotować rozgrzewającą zupę z imbirem i pastą chili. Imbir obieramy i kroimy w półplasterki, a cebulę kroimy w drobną kostkę. Następnie zalewamy wodą lub bulionem, dodajemy mleczko kokosowe (można odłożyć dwie łyżki do dekoracji) i gotujemy około 20 minut.