Składniki: - Mąka pełnoziarnista- 130g ( 1 szklanka) - Mleko- 250ml - Margaryna mleczna/masło- 60g - Drożdże instant- 1,5 opakowania - Ksylitol- 4 łyżki - Ser twarogowy chudy- 250 g - Jajka- 2 sztuki Przepis: 1. Margarynę rozpuścić, dodać połowę mleka- wystudzić. W misce wymieszać drożdże z mąką, 1 łyżką ksylitolu, następnie dodać mleko, 1 jajko oraz tłuszcz z mlekiem. Jedna drożdżówka dostarcza: B-12 g T-8,5 g W-19,3 g E- 193 kcal WW-2 Wymieszać i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. 2. Ser wymieszać z żółtkiem i trzema łyżkami ksylitolu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://zapachywkuchni.blogspot.com/2015/10/penoziarniste-drozdzowki-z-serem-bez.html