Schab po francusku z serkiem mascarpone i musztardą

Ania -
Obiad
11.10.2015 15:59
Schab po francusku z serkiem mascarpone i musztardą

Aż żałuję, że wcześniej nie robiłam w ten sposób mięsa bo jest prosto i na prawdę pysznie! SKŁADNIKI: 6-7 plastrów schabu 1/2 szkl bulionu 250g mascarpone 4 łyżki musztardy francuskiej (ziarnistej) 4 łyżki ostrej musztardy 2-3 łyżki soku z cytryny sól i pieprz mąka do obtoczenia mięsa 1. Mięso delikatnie rozbić, doprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Mascarpone rozmieszać z musztardami, dodać do mięsa, wymieszać i całość dusić pod przykryciem na małym ogniu jeszcze ok 10-15 minut do miękkości mięsa, pilnując by mięso od spodu się nie przypaliło (w razie potrzeby można podlewać wodą). 3. Dodać sok z cytryny, wymieszać, dusić jeszcze kilka minut. wtorek, 6 października 2015 Schab po francusku z serkiem mascarpone i musztardą

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ktougoscimoichgosci.blogspot.com/2015/10/schab-po-francusku-z-serkiem-mascarpone.html