POTRAWKA Z PIECZAREK I MIĘSA Z ROSOŁU

Marzena
Obiad
11.10.2015 17:24
POTRAWKA Z PIECZAREK I MIĘSA Z ROSOŁU

Składniki: - Pieczarki- 500g - Margaryna mleczna- 20g - Marchew ugotowana/ starta- 100g - Pietruszka ugotowana- 40g - 2 udka z kurczaka ugotowane- 400g - Jogurt naturalny- 120g - Bulion- 1 szklanka - Sól - Pieprz - Zioła prowansalskie - Papryka słodka - Ryż brązowy- 100g Przepis: 1. Następnie warzywa i udko pokroić w drobną kosteczkę. 2.Pieczarki pokroić w cienkie plastry i podsmażyć w garnku do miękkości, ciągle mieszając. Mięso jak i warzywa z niedzielnego rosołu wykorzystuję w kuchni np. do sporządzenia potrawki. Pietruszkę, marchew i udko z kurczaka gotować około 40 minut. Ja użyłam warzywa i kurczaka z rosołu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zapachywkuchni.blogspot.com/2015/10/potrawka-z-pieczarek-i-miesa-z-rosou.html