Caponata

Agata
Obiad
07.10.2015 15:46
Caponata

A ponieważ jemy oczami i dania podane na ładnej zastawionym stole smakują o wiele lepiej, dlatego dziś zapraszam Was też na kilka słów o pięknych stołowych dekoracjach Westwing Jesienna caponata 40 minut Składniki: 2 średnie bakłażany 1 duża czerwona papryka 3 ząbki czosnku 2 cebule 3 podłużne pomidory (lima lub polne) garść zielonych oliwek bez pestek garść czarnych oliwek bez pestek oliwa z oliwek EV do smażenia 2 łyżki octu winnego sól morska pieprz posiekana natka pietruszki Wykonanie: Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę i drobno posiekany czosnek. W tym sklepie kupicie też inne przedmioty dekoracyjne, ręcznie tkane tekstylia, markowe meble o fantazyjnych kształtach, ciepłe i puszyste pledy, a także piękne rzeczy z kampanii Świąteczny blaski z lampkami, girlandami i świecznikami. Przychodzi jesień, a mnie co roku przychodzi ochota na włoską caponatę, czyli duszone warzywa: bakłażany, paprykę, cebulę, pomidory, oliwki... Po chwili dodajemy następnie paprykę, a po 2-3 minutach pokrojone w kostkę pomidory. Gdy warzywa puszczą sok dodajemy oliwki i pokrojone w kostkę bakłażany.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/10/caponata.html