Składniki: 400 g makaronu dowolnego ( u mnie muszelki) 500 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 40 g tartego parmezanu 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól pieprz szczypta papryki ostrej Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzać masło , zrumienić cebulkę pokrojoną w kostkę , dodać drobno posiekany czosnek i mięso mielone. Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na łyżce masła do momentu odparowania całkowitego wody. Połączyć z mięsem dodać przecier pomidorowy, majeranek , sól , pieprz i paprykę ostrą . Posypać startym parmezanem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 15-20 minut. Jednak ja już wiem , że jak tylko to zrobię zaraz zacznie padać deszcz :)