W następnym przepisie pokażę do czego ją wykorzystałam :) Składniki - ok. 400 g cebuli (3 duże, czerwone i białe) - 1 łyżka oleju - 25 g masła - 2 łyżki octu balsamicznego - 2 - 3 łyżki cukru trzcinowego - ok. szczypta soli Wartość odżywcza 1 porcja = ok. 1 łyżka karmelizowanej cebuli |100 g||1 porcja| |Wartość energetyczna||133 kcal||33 kcal| |Białko||1 g||0,2 g| |Tłuszcz||7,1 g||1,8 g| |Węglowodany||15,4 g||3,8 g| Dodać ją na rozgrzany olej na patelni, posolić i poddusić przez około 5 minut. Karmelizowana cebula Świetny dodatek do mięs, kanapek, kiełbasy, zapiekanek i można tak wymieniać w nieskończoność bo karmelizowana cebula pasuje do wielu potraw.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://lanika.pl/karmelizowana-cebula/