Domowy ocet pomidorowy z macierzanką

Malgorzata
Przetwory
02.10.2015 10:34
Domowy ocet pomidorowy z macierzanką

W sklepach dość często można znaleźć pomidorowe maceraty tj. octy aromatyzowane pomidorami, ciekawe dodatki kulinarne, dość drogie i mające niewiele wspólnego ze 100% octem pomidorowym, wystarczy poczytać etykiety :) Domowy ocet pomidorowy jest znakomitym, aromatycznym i dość ekskluzywnym dodatkiem do sałatek i potraw wytrawnych, do przygotowania przy niewielkich nakładach pracy za kilka groszy :). W sklepach dość często można znaleźć pomidorowe maceraty tj. octy aromatyzowane pomidorami, ciekawe dodatki kulinarne, dość drogie i mające niewiele wspólnego ze 100% octem pomidorowym, wystarczy poczytać etykiety :) Składniki: - 1000 ml zmiksowanych dojrzałych pomidorów i/lub pomidorowych odpadków (skórki i miąższ, bez zdrewniałej piętki), - garść macierzanki, - 5 łyżek cukru, - 200 ml przegotowanej i wystudzonej wody. Domowy ocet pomidorowy jest znakomitym, aromatycznym i dość ekskluzywnym dodatkiem do sałatek i potraw wytrawnych, do przygotowania przy niewielkich nakładach pracy za kilka groszy :).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://szczyptasmaq.blogspot.com/2015/10/domowy-ocet-pomidorowy-z-macierzanka.html