Przygotowanie: Czas przygotowania: 15 minut Składniki: - 250 g makaronu farfalle, - 200 g oczyszczonych kurek, - 200 g dyni Hokkaido, - 200 ml Cydr Green Mill, - 10 plastrów prosciutto, - sok i skórka otarta z 1 cytryny, - 1/2 białej cebuli, - 50 g gorgonzoli, - 3 gałązki rozmarynu, - 1 łyżka masła, - sól i grubo mielony pieprz, - oliwa, - świeże zioła do przybrania (na zdjęciach macierzanka cytrynowa). - Pod koniec gotowania doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dodać skórkę otartą z cytryny i masło, wymieszać, podać ze świeżymi ziołami. Następnie dodać Cydr Green Mill, sok z połowy cytryny, szczyptę soli i pieprzu, dusić ok. 5 minut aż płyn odparuje. - Cebulę posiekać, dynię razem ze skórą pokroić w drobną kostkę (ok. 0,5 cm), większe kurki podzielić na mniejsze kawałki, małe zostawić w całości. - Łyżką cedzakową przełożyć makaron do sosu, podlać kilkoma łyżkami wody z makaronu, dodać gorgonzolę i dusić mieszając, do czasu aż ser się rozpuści.