Wcieramy w mięso marynatę, zawijamy w folię aluminiową i zostawiamy w chłodnym miejscu na 1 godz. 3. Kaczkę kładziemy na zimnej patelni, skórą do dołu, aby tłuszcz wytopił się a nie pozostał w środku. Składniki 1 pierś z kaczki 1 ząbek czosnku 2 ziarna jałowca 1 łyżeczka tymianku sól pieprz 1 łyżeczka oleju Soczysta i aromatyczna pierś z kaczki podana z sosem śliwkowym oraz podsmażanymi ziemniakami. Pierś podajemy pokrojoną w plastry z dodatkiem sosu i podsmażonymi ziemniakami. Smacznego! Sos śliwkowy 8-10 śliwek węgierek szczypta pieprzu cayenne 1 łyżka białego wytrawnego wina Czosnek drobno szatkujemy, mieszamy z rozgniecionym jałowcem, tymiankiem, pieprzem oraz olejem. Dodatkowo 3-4 ziemniaki 1/2 łyżeczki tymianku masło 1. Smażymy około 6-7 minut z obu stron.