Bułeczki odrywane - róże

Beata
Ciasta
23.09.2015 0:28
Bułeczki odrywane - róże

Składniki 500 g mąki pszennej 2 jajka M 250 ml ciepłego mleka 2 łyżki cukru waniliowego 30 g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki soli 3 łyżki cukru 80 g masła Do kubeczka pokruszyć drożdże , wsypać 1 łyżkę cukru , wlać 3 łyżki mleka i rozetrzeć . Wyłożyć ciasto na stolnicę oprószoną mąką i zagnieść ciasto na gładko. Wyłożyć ciasto na stolnicę oprószoną mąką i zagnieść ciasto na gładko. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wykładamy je na stolnicę i dzielimy na dwie części. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wykładamy je na stolnicę i dzielimy na dwie części. Smarujemy delikatnie ciasto mlekiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż ciasto będzie dobrze rumiane. Smarujemy delikatnie ciasto mlekiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż ciasto będzie dobrze rumiane. Ponownie przełożyć ciasto do miski , nakryć miskę ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Układamy cztery kółka tak, aby każde na siebie zachodziło (patrz fotografia), a następnie je zwijamy w rulon. Ponownie przełożyć ciasto do miski , nakryć miskę ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Układamy cztery kółka tak, aby każde na siebie zachodziło (patrz fotografia), a następnie je zwijamy w rulon. Wałkujemy ciasto na cienki placek i szklanką o średnicy 7 cm wycinamy koła. Wałkujemy ciasto na cienki placek i szklanką o średnicy 7 cm wycinamy koła. Dzielimy na pół różyczki układamy bułki w formie bułeczki odrywane róże Wypełniamy całą blaszkę różami i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wypełniamy całą blaszkę różami i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Układamy je w tortownicy o średnicy 24 cm . Układamy je w tortownicy o średnicy 24 cm . W połowie kroimy ostrym nożem i powstają nam dwie różyczki. W połowie kroimy ostrym nożem i powstają nam dwie różyczki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/09/bueczki-odrywane-roze.html