Ma smak lekko orzechowy, a same przyprawy można dobrać według uznania, wybierając wersję: słoną np. z kminem rzymskim, kolendrą, oregano, pieprzem cayenne, papryką wędzoną, słodką lub z gotowymi mieszankami: przyprawą meksykańską, garam masalą albo na słodko: z miodem (syropem klonowym) i cynamonem. Przejdź prosto do przepisu Ciecierzyca jest bogata w białko, zawiera też wiele minerałów (potas, magnez, żelazo, wapń czy fosfor) oraz witamin (kwas foliowy, witaminy z grupy B). Jedną z nich jest chrupiąca, pieczona ciecierzyca (potocznie cieciorka lub groch włoski). Jest dobrym źródłem błonnika oraz ma niski indeks glikemiczny, czyli jest odpowiednia dla cukrzyków.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://zielonysrodek.pl/chrupiaca-pieczona-ciecierzyca/