Kofty czyli mielone na patyku

Monika
Obiad
16.09.2015 23:25
Kofty czyli mielone na patyku

Kofty zazwyczaj przygotowywane są z jagnięciny lub baraniny ewentualnie wołowiny, ja nie mam dostępu do takiego mięska więc u mnie wersja z udziałem wieprzowiny. składniki: 500 g mięsa mielonego, u mnie z łopatki 1 łyżka musztardy 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka oregano sól czosnkowa do smaku Gotowe kotleciki na patyczkach grillować na patelni grillowej lub grillu z każdej strony aż mięsko ładnie się przyrumieni. Takie mielone na patyczku fajnie się prezentują na talerzu i są łatwe w przygotowaniu. Kofty podałam z mizerią oraz gotowanym kalafiorem polanym masełkiem z bułeczką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/09/kofty-czyli-mielone-na-patyku.html