Sos 1 puszka pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowego majeranek papryka słodka 1 ząbek czosnku bazylia oregano 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła klarowanego sól pieprz Wykonanie: Z kapusty wyciąć głąb. Składniki: 1 duża główka kapusty włoskiej lub dwie mniejsze 700 g mięsa mielonego wieprzowego 200 g ryżu 500 g pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła klarowanego sól pieprz majeranek 1 cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle na złoty kolor po czym dodać pieczarki starte na tarce o grubych oczkach, Sos Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle, na samym końcu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć bardzo krótko. Najmniejsze liście z kapusty ułożyć na dno dużego rondla, a na nich układać ściśle gołąbki. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 1 -1,5 h godziny. Zalać puszką pomidorów, dodać 1 szklankę wody i zagotować. Smażyć aż odparuje woda, doprawić solą i pieprzem, a następnie dodać do ryżu i mięsa. gołąbki z kapusty włoskiej z mięsem i pieczarkami