Jak mam być szczera bez problemu jadłabym śniadanie na obiad, ale możliwe że nie smakowałoby już tak dobrze i po jakimś czasie marzyłabym o tym, żeby jeść obiad na śniadanie. Orzeszki ziemne nie są tak na prawdę orzechami, a należą do rodziny bobowatych, tak jak groch i fasola i do tego rosną pod ziemią i ja przynajmniej nie zamierzam ich jeść w zbyt dużych ilościach. Jako że już od wielu lat mam taką tradycję, że w weekend jem placki/pancakes’y, mam wiele różnych sposobów na ich przygotowanie. Podane z bananami, orzechami i syropem klonowym (bądź miodem) stanowią chyba najlepsze z dostępnych śniadań, a ja nie mogę się doczekać kiedy znowu je zrobię. Pytacie jak przyozdobić pieczone placki bananowe? Gotowe placki przyozdabiamy wedle uznania, ja najbardziej lubię masłem i syropem klonowym (to obowiązkowo) do tego banany i orzechy. Oczywiście placki wyjdą z masłem z orzeszków ziemnych, ale migdały to król orzechów i ja preferuje takie masło, oczywiście domowej roboty.