Sałatka meksykańska

Ania
Przetwory
11.09.2015 10:58
Sałatka meksykańska

Składniki: - 4 kg ogórków - 1 szklanka soli - 4 czerwone papryki - 1/2 kg cebuli zalewa: - 1l wody - 2,5 szklanki cukru - 2,5 szklanki octu - łyżka ziaren ziela angielskiego - łyżka curry Przygotowanie: - Ogórki umyć (nie obierać!), pokroić w plastry i wymieszać z 1/2 szklanki soli. - Cebulę obierać, pokroić w pół talarki i wymieszać z 1/4 szklanki soli i odstawić na 2 godziny, odsączyć. Wymieszać z 1/4 szklanki soli i odstawić na 2 godziny, odsączyć.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchnia-ani-ani.blogspot.com/2015/09/saatka-meksykanska.html